Eerbetoon aan Simon Vestdijk; de beroemdste Harlinger ooit

Tachtig jaar na het verschijnen van de dichtbundel Fabels met kleurkrijt giet Jankobus Seunnenga de vijftien gedichten van Simon Vestdijk in een muzikale mal. Samen met violist Dick Vestijk (inderdaad, de zoon van) brengt Seunnenga een indringende vertolking van de meesterwerken van één van de belangrijkste Nederlandse schrijvers uit de twintigste eeuw. De muzikale vertaling geeft aan de al zo kleurrijke gedichten vol verbeelding een levendige twist. Tijd om de beroemdste Harlinger ooit eer aan te doen en je verbeelding de vrije loop te laten tijdens dit avontuurlijke optreden.

Seunnenga blijft onnavolgbaar stuiteren tussen ernst en luim. – Friesch Dagblad
‘In Seunnenga valt een Drs. P.- achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op een droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes’. – Dagblad van het Noorden

Tip: wist je dat Simon Vestdijks poëzie nog zichtbaar is in de Poëzieroute die door Leeuwarden loopt?

Over Jankobus Seunnenga
Jankobus Seunnenga werd bekend met zijn band ‘Kobus gaat naar Appelscha’, door OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad. Sinds 2009 speelt hij solo en maakte hij een aantal prachtige en door de pers zeer goed ontvangen platen. Deze productie wordt ondersteund door o.a. Het Hannemahuis, De Vestdijkkring, Anton Wachterprijs en de familie Vestdijk en is mede dankzij financiële ondersteuning van de gemeente Harlingen en Provinsje Fryslân gerealiseerd.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina