Schrijver-dichter Eeltsje Hettinga en videokunstenaar Lotte Middendorp presenteren het videopoëzieproject It Font op de bovenverdieping van winkelcentrum Zaailand. Ze doen dat op de zaterdag van Explore the North, ’s middags 15.30 uur. Ernst Bruinsma, hoofdredacteur van De Moanne, interviewt beide kunstenaars over hun digitaal literair werk. It Font was vorige maand te zien in het Fries Museum en op de Frankfurter Buchmesse. Tot 18 december besteedt Museum Belvédère in Oranjewoud nog aandacht aan hun work in progress.

“Een verrassende integratie van videokunst en poëzie. Niet eerder werd Friestalige poëzie op deze manier in musea getoond.” (Syds Wiersma, schrijver-dichter en coördinator Fries Film Archief).

“De poëzie is gevangen in sfeerrijke, vaak mysterieuze beelden.” (Leeuwarder Courant)

Eeltsje Hettinga publiceerde vijf poëziebundels. Voor zijn debuutbundel Akten fan Winter kreeg hij de Fedde Schurerpriis van de provincie Fryslân. Hij vertaalde werk van J.J. Slauerhoff, Ingeborg Bachmann en Georges Bataille. Zijn laatste bundel Ikader stond in 2013 op de shortlist van de Gysbert Japicxsprijs. Volgend jaar verschijnt van hem de ‘Chinese’ poëziebundel Song. (www.eeltsjehettinga.nl )

Lotte Middendorp studeerde in 2013 af aan Academie Minerva in Groningen. Haar inzending voor ‘The one minutes filmfestival’ in Amsterdam werd in 2011 bekroond met de Tommy Award. In 2012 werd een video geselecteerd voor de One minutes-expositie ‘VideOOOOh’ in Slade Research Center, Londen. Lotte Middendorp exposeerde de afgelopen jaren o.m in galerie Roos van Tudor, keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden en Museum Belvédère in Oranjewoud. (www.lottemiddendorp.nl )

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina