Foto: Denise Amber

IT DEEL is een meerjarige project van de Kleefstra Bros samen met Popfabryk onder de vleugels van Explore the North. Daarbij zoeken ze de samenwerking met internationale muzikanten, waarbij er een album én een muzikaal-poëtische performance gemaakt wordt.

Voor IT DEEL II gaan de Kleefstra Bros de samenwerking aan met de Noren Espen Reinertsen en Eyvind Lønning. Gezamenlijk werken ze in de Thomaskerk in Katlijk aan IT DEEL II, met als resultaat een performance op 5 juni én een album later in het jaar.

Zo 5 juni | 15.00 uur | Thomaskerk Katlijk
Tickets: € 7 online | € 10 aan de deur (indien beschikbaar)

Koop hier je tickets

Over De Kleefstra Bros
De Kleefstra Bros zijn dichter Jan Kleefstra en gitarist Romke Kleefstra. Ze maken ook werk als onderdeel van Piiptsjilling, The Alvaret Ensemble, CMKK, Tsjinlûd en Kleefstra|Bakker|Kleefstra, maar treden ook in andere samenstellingen op.
Voor IT DEEL I hebben ze in 2021 in de Thomaskerk in Katlijk samengewerkt met de Poolse componist, producer en geluidskunstenaar Michał Jacaszek. De release van dit vinyl album staat gepland voor de zomer.

Over Espen Reinertsen en Eyvind Lønning (Streifenjunko)
Espen Reinertsen en Eyvind Lønning zijn woonachtig in Oslo en participeren in IT DEEL II onder hun eigen naam. Ze maken ook werk onder de naam Streifenjunko in vele projecten. Tien jaar geleden traden ze al eens samen op in WORM Rotterdam. Hun muziek en gebruik van blaasinstrumenten is zeer experimenteel en heel open. Ze maken werk op het grensvlak van improvisatie, geluidskunst en jazz. Daarnaast werken ze, evenals de Poolse Jacaszek, met veldopnames. Net als de Kleefstra Bros zijn ze geïntrigeerd door de natuur en zullen ze veldopnames meenemen van de bossen rondom Oslo.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina