Foto: Maxime Garcia Diaz, fotograaf: Linda Koster

Over memes, algoritmes, feminisme en meer!

De opgaande zon, ijle populieren, de eindeloze zee – anno 2021 zien we ze niet meer op dagelijkse basis, en dus gaat de poëzie van nu over heel andere zaken. Wat gebeurt er met een lichaam als het alleen maar naar een beeldscherm staart? Wat glinstert er tussen de ruïnes van de eenentwintigste eeuw? Dat onderzoekt Maxime Garcia Diaz in de spetterende debuutbundel Het is warm in de hivemind. Tijdens Internetpoëzie gaat Maxime in gesprek met Anne Beaulieu over memes, games, algoritmes, anxiety, feminisme en nog veel meer.

Over de makers
Maxime Garcia Diaz (1993) studeerde Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam. In 2019 won ze het NK Poetry Slam. Haar werk is eerder gepubliceerd door De Internet Gids, Samplekanon, Yes The Void, Deus Ex Machina en De Optimist. In 2020 kwam haar chapbook Artificielle uit bij het label Marktcorruptie en werkte ze met andere jonge schrijvers aan de voorstelling Poetic Resistance. Garcia Diaz is Nederlands en Uruguayaans en woont in Amsterdam. Maxime is ook te zien in Poetic Resitance (zaterdag 16:30 uur De Westerkerk).

Prof. Dr Anne Beaulieu bezet de Aletta Jacobs leerstoel Kennisinfrastructuren bij Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Haar werk gaat over de interactie tussen kennis en technologie. Ze is directeur van het Data Science Centre en ontwikkelde de minor Data Wise: Data Science in Society. Ze schrijft en doceert over de maatschappelijke aspecten van data, en haar nieuwe boek, Data and Society: A Critical Introduction (samen met Sabina Leonelli) verschijnt binnenkort. Ze is al  vijftien jaar een nieuwe noordeling, met Canadese roots.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina