Hoe schrijf ik een boek?

Waar moet je op letten bij het schrijven van een verhaal? Wat is goede poëzie? Hoe schrijf je een sterke beginzin? Of een dialoog? Of een slot? Hoe houd je de spanning erin? Hoe breng je een personage tot leven? En wat moet je eigenlijk doen wanneer je je manuscript af hebt?

Vraag het aan een schrijver!

De schrijvers Joost Baars, Sander Kok en Esther Sprikkelman weten raad. Zij zijn dit jaar succesvol gedebuteerd en hebben een schrijversbeurs gekregen van het Letterenfonds voor het maken van een tweede boek. De drie schrijvers komen naar Leeuwarden om al je vragen te beantwoorden. Ze vertellen je graag over het schrijverschap, inspiratiebronnen en struikelblokken. En natuurlijk lezen ze voor, zodat je ideeën kunt opdoen voor je eigen werk.

Joost Baars schrijft poëzie. Zijn debuutbundel Binnenplaats verscheen in februari 2017. Sander Kok bracht zijn debuutroman Smeltende vrouw uit in januari 2017. Ook heb je hem kunnen zien op televisie: deed hij mee aan De Slimste Mens. Esther Sprikkelman schreef Bijenvader, een Young Adult-roman die verscheen in februari 2017.

Dit project is in samenwerking met het Letterenfonds speciaal voor Explore the North geproduceerd.

Foto: Tessa Posthuma de Boer

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina