Menu van Explore the North openen
Verhalen op basis van portretfoto’s van een onbekende

Wat denk jij terwijl je naar iemand kijkt die je niet kent? Wat voor inschatting maak je? Kijk je naar uiterlijk, of probeer je ook voorbij huid en haar te kijken? Hoe geef je een onbekende een verhaal? Op basis van een portretfoto van studenten van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (Terschelling) schrijven Elise Smit, Robin Bodde en Sybren v/d Velde (de talentvolle scribenten van Meeuw Jonge Schrijvers) een verhaal. Wat voor leven hebben deze leeftijdsgenoten, die hun toekomst zien in de zee? Via een multidisciplinair zwaan-kleef-aan project zullen vervolgens ook andere jonge performers hun interpretatie geven van Het Grote Onbekende – de ander.

Op Explore the North ontmoeten de makers en de studenten elkaar en zie je de resultaten van het proces.

Een samenwerking tussen Meeuw Jonge Theatermakers, Oerol, Maritiem Instituut Willem Barentsz en Explore the North.

Elise Smit
Elise Smit (2002) is een van de jonge schrijvers van Meeuw jonge theatermakers. Daarnaast heeft ze vanaf 2014 tot lessen gevolgd bij de jeugdtheaterschool. Ze heeft meegespeeld in meerdere voorstellingen van Meeuw jonge theatermakers, waaronder de voorstelling Alles is een scheermes die in 2018 te zien was op Explore the North en in 2019 in de Westerkerk. Tevens heeft Elise meegeschreven aan deze voorstelling. Naast theater, zit zij in de 6e klas van het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden en houdt zich ook nog bezig met een hoop andere buitenschoolse activiteiten.

Robin Bodde
Robin Bodde (1999) is een van de jonge schrijvers van Meeuw jonge theatermakers. Daarnaast heeft hij vanaf 2013 lessen gevolgd op de jeugdtheaterschool. Robin heeft in meerdere producties gespeeld van Meeuw jonge theatermakers, waaronder in Alles is een scheermes die in 2018 te zien was op Explore the North en in 2019 in De Westerkerk. Tevens heeft Robin meegeschreven aan deze voorstelling. In 2019 heeft hij zijn debuut gemaakt bij Tryater in de voorstelling Trouwerijen en rjochtsaken, smoarge hoeren, ligers, minne heiten en memmen, ûnnoazele bern, ensafuorthinne en it hâldt mar net op. Naast theater volgt hij in Zwolle de opleiding Docent Theater.

Sybren v/d Velde
Sybren v/d Velde (2001) is een van de jonge schrijvers van Meeuw jonge theatermakers. Daarnaast heeft hij vanaf 2013 lessen gevolgd op de jeugdtheaterschool. Hij heeft in meerdere producties gespeeld van Meeuw jonge theatermakers, waaronder Je kind lijkt stommer op een brommer.  Sybren heeft meegeschreven aan de voorstelling Alles is een scheermes. Op dit moment maakt Sybren deel uit van het talentontwikkelingsprogramma Jong Tryater en volgt hij de opleiding artiest theater aan D’drive in Leeuwarden.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina