do 9 nov 2017 – 20:00 uur
Locatie: Neushoorn – Grote zaal
Controversiële film uit de jaren twintig met muzikale omlijsting van Kinetophone

Kinetophone bestaat uit drie filmfanaten die sinds 2010 livemuziek spelen bij zwijgende filmklassiekers. De drie heren voorzien de films van een op maat gemaakte eigentijdse soundtrack, waarin zij klassieke muziek en pop combineren. Op het Noordelijk Film Festival komen ze Häxan (1922) van een muzikale omlijsting voorzien, een controversiële film waarin naaktheid, marteling en perversie niet van de lucht is. Bekijk tijdens het Noordelijk Film Festival de recent gerestaureerde en ongecensureerde versie van een van de duurste Scandinavische stomme films ooit gemaakt.

Häxan is te zien tijdens het Noordelijk Film Festival op 8 t/m 12 november. Het festival beleeft dit jaar haar 38e editie en met jaarlijks meer dan 150 films in vijf dagen en 20 tot 25 duizend bezoeken, is het één van de grootste en oudste regionale filmfestivals van Nederland. Bezoekers kunnen genieten van aansprekende speelfilms, intrigerende documentaires en bijzondere arthouse, maar ook speciale premières, internationale gasten, korte films, klassiekers, muziek en fijne feestjes. Tickets voor Häxan zijn vanaf 31 oktober te bestellen op de website van het Noordelijk Film Festival.

Credits

Muzikanten | René Duursma (toetsen, gitaar, zang), Thomas van den Berg (gitaar, zang, samples, toetsen) en Sebastiaan Wiering (cello, basgitaar, toetsen, zang)

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina