Brabohoppers met hilarische teksten en catchy tunes

Leve de onderhoudsarme tuin: met een blik Bavaria in de hand behandelt Frino vanuit een rieten stoel tussen de hardplastic tuinkabouters de grindtegelfilosofie des levens. Noem het Brabohop: beats, Brabants en brullen. Bruiloftmuzikant Ruben den Brok en vuilnisman Koen Frijns nemen je in hun Fiat Punto mee door de straten van Eindhoven, om in de geest en woorden van de kreupele krijgers van Woensel en de excentriekelingen uit het centrum je perspectief paradijselijk te verrijken. Skon, toch? In 2019 was Frino in kleine setting al te gast op ons festival om daar voor het eerst hun hit Dikke Jenny (…was een goudvis) ten gehore te brengen. Nu pakken ze het terecht groter aan en brengen de woordkunstenaars – met hun nieuwe EP Ongezouten Noten op zak én ook nog eens een nieuw album getiteld De Gouden Sodastream in aantocht – hun hilariteit voorzien van stampende bass en funky beats opnieuw naar Leeuwarden. 

Over de makers

Koen Frijns is toneelschrijver en muzikant. Hij is de onverstaanbare helft van het brabohopduo Frino en de ‘Sporty Spice’ van het schrijverscollectief BOYBAND, de literaire boyband, dit jaar ook te zien op Festival Explore the North! Hij stond in verschillende samenstellingen op het theaterfestival De Parade, Lowlands en Down The Rabbit Hole. Daarnaast is Koen docent bij ArtEZ Arnhem (Creative Writing).

Ruben den Brok werkt al meer dan 10 jaar als beroepsmuzikant, een loopbaan die hem al langs verschillende nationale radiostations, Paradiso en de Zwarte Cross leidde. Met een veelzijdigheid die rijkt van bruiloftbands tot brabohop en van klassieke pianomuziek tot techno-sets, is hij de muzikaal onnavolgbare helft van Frino.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina