Menu van Explore the North openen

Op Teaterskip de Bald’r dragen drie Friese schrijvers voor uit eigen werk, op uitnodiging van Ernst Bruinsma van opinietijdschrift De Moanne. Tijdens Explore luister je naar (korte) voordrachten van Tsead Bruinja, Anne Feddema en Willem Schoorstra.

Tsead Bruinja is dichter van Friestalige en Nederlandstalige poëzie. Zijn eerste twee bundels gaf hij in eigen beheer uit. Zijn bundel Dat het zo hoorde werd genomineerd werd voor de Jo Peters Poëzieprijs. Tsead treedt op met saxofonist Bob Driessen (voorheen Volharding en het Willem Breuker Collectief).

Anne Feddema is een Friese dichter, schrijver en beeldend kunstenaar. Hij won in 2009 de Gysbert Japicxpriis (de hoogste erkenning voor Friese literatuur van de provincie Friesland) voor zijn bundel Reidhintsje op’e Styx. In 2016 ontving hij de Rink van der Veldeprijs voor zijn korte verhalenbundel De Triennen Fan Cheetah.

Willem Schoorstra publiceerde eind 2015 zijn tweede historische roman, Pier. De profesij fan bline Simen. Hiervóór schreef hij de historische roman Redbad (2011), twee eigentijdse romans, een verhalenbundel en een dichtbundel.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina