Menu van Explore the North openen

Ondergronds eindritueel

In de grote ondergrondse ruimte van het Z-Gebouw komen alle Explore-elementen van dit jaar bij elkaar in een met donkere rituelen en voodoo doorspekt Eindfeest! De haardrogers met mondharmonica’s, vervormde breinaalden, super 8 projectoren en (g)rauwe gitaarpartijen van Slumberland hypnotiseren je, terwijl je ergens anders in trance raakt door poëzie en een oneindige flow aan ingrediënten je metamorfose compleet maakt. Kom met ons feesten alsof er geen morgen is en hou je zo lang mogelijk vast aan deze Explore-editie.

Z-gebouw – kelder

Slumberland (01:00 uur – 02:00 uur)

Slumberland brengt het begrip ‘live performance’ naar een nieuwe hoogte met twee drummers: Frederik Meulyzer (o.a. Hamster Axis of the One-click Panther) en Alfredo Bravo (o.a. Flying Horseman). De band weet een fascinerend midden te vinden tussen geluid dat te vergelijken is met Swans en Suicide. Geef je over aan de aparte, indringende stem en de donkere, repetitieve sound en laat je hypnotiseren!

Pete Blaker (02:00 uur – 04:00 uur)

Pete Blaker ken je natuurlijk als een van de dj’s van het legendarische feestcollectief Liquid of van dj-collectief Malfunktion of van cult collectief Tale Kanaans. In zijn eentje kan hij er echter ook wat van. Maak je klaar voor een avond Explore in Z.

Z-gebouw – Fietsenhok

T O B Y likes M I L K (doorlopend – 00:00 – 01:30 uur)

De uit de UK afkomstige danser Phoenix Chase-Meares is momenteel lid van de Poetic Disasters Club. Als multi gedisciplineerd danser gooit hij hoge ogen met de ultieme hybride dans. Op het Explore Eindfeest maakt hij met Patrick de Haan een doorlopende, innovatieve show met korte interventies. Provocerend, vernieuwend en perfect passend binnen het eindfeest.

Heksenhamer – Powerpoint Voodoo (02:00 – 02:30 uur en 03:00 – 03:30 uur)

Is er ruimte voor voodoo in de huidige westerse corporate maatschappij? Kunstenaarscollectief Heksenhamer denkt van wel. Met ‘Powerpoint Voodoo’ heeft Heksenhamer een efficiënte en voor westerlingen eenvoudig te volgen rituelenconstructie ontwikkeld, die zich richt op de heilzame werking van voodoo.

Onder leiding van drie gecertificeerde spirituele coaches werkt u aan het hervinden van motivatie, inspiratie en levenskracht, zodat u nieuwe uitdagingen op privé-gebied met vertrouwen aan durft te gaan.

Z-gebouw – Grand Café

DJ Cee Major (Cor Giesing (00:00 uur – 02:00 uur)

Van hip-hop tot house, soul tot rock, funk tot pop, oud tot nieuw, zwart tot wit en alles daartussen. Alles kan zolang het funky is en je je reet er vanaf wilt dansen.

DJ Friso Vinyl (Cor Giesing (02:00 uur – 04:00 uur)
Friso Vinyl weet in alle opzichten een tijdloos feestje neer te zetten. Er is geen beter adres voor de enige echte originele soul, jazz, funk en rock & roll! Op vinyl vliegen de hits je tegemoet, waarbij schouders, voeten en heupen onvermijdelijk de beat vinden. Van gouden klassiekers tot de minder bekende, maar zeker niet minder dansbare hits, waarvan je direct de artiest wil weten.

Ps. neem al je vrienden mee, want het Explore eindfeest is stiekem gratis. 😉

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina