Ontdek Leeuwarden (opnieuw)
in samenwerking met A Guide to Leeuwarden en Historisch Centrum Leeuwarden
Inschrijving voor de laatste plekken verloopt ter plekke in het festivalhart (aan de ticketbalie)

Als deelnemer aan een Explore-expeditie zie je de binnenstad van Leeuwarden met geheel andere ogen. Eerdere expedities brachten bezoekers langs een oude zeepziederij en de kelder van het keramiekmuseum. De locaties van 2017 houden we nog even geheim. Wel kunnen we verklappen dat je als deelnemer onderweg sessies van een aantal artiesten ziet (die ook op het reguliere programma staan). 

Er zijn twee verschillende soorten expedities, elk van deze vertrekt drie keer met een groep van 25 mensen vanaf De Blokhuispoort. In de eerste soort expeditie leer je de stad kennen met dank aan de mensen van A Guide to Leeuwarden. Wie weet wie er voor jou en een handjevol geluksvogels komt optreden onderweg?

In de andere culturele expeditie nemen de deskundige gidsen van Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) je mee op een wandeling door de binnenstad en laten zien dat Leeuwarden een stad is bomvol verhalen.

Voorgaande jaren zagen avontuurlijke explorers artiesten als Spinvis, A.L. Snijders en Adrian Crowley in kleine intieme setting in prachtige panden in Leeuwarden optreden. 

Hoe werkt het?

De expedities starten bij festivalhart De Blokhuispoort, zaterdagmiddag vanaf 14:30 uur, de laatste vertrekt om 17:30 uur. Elke expeditie duurt maximaal 90 minuten. De inschrijving voor de laatste plekken verloopt ter plekke aan de balie in het festivalcentrum De Blokhuispoort. Let op: de expedities zijn alleen toegankelijk met een festivalpolsbandje.

Je kunt je inschrijven voor:

De expeditie in samenwerking met A Guide to Leeuwarden op drie tijden:
14:30 uur (VOL!), 15:00 uur (VOL!) en 15:30 uur (VOL!).  

De culturele expedities in samenwerking met Historisch Centrum Leeuwarden op drie tijden:
16:30 uur (VOL!), 17:00 uur (VOL!) en 17:30 uur.

Wees iets voor aanvang bij de infobalie in festivalhart, vanaf daar zal de gids op je wachten.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina