Dwalen door onontdekt Leeuwarden

Vrijdag 23 en zaterdag 24 november | vanaf 14:30

Als deelnemer aan een Explore-expeditie zie je de binnenstad van Leeuwarden met geheel andere ogen. Onderweg brengen we je langs onontdekte locaties waar je artiesten in een intieme setting ziet optreden. Zo zagen avontuurlijke explorers voorgaande jaren Spinvis, Siv Jakobsen, A.L. Snijders en Adrian Crowley in kleine intieme setting in prachtige panden zoals een oude zeepziederij, de kelder van het keramiekmuseum en de schatkamer van Historisch Centrum Leeuwarden (HCL).

Er zijn drie verschillende soorten expedities, die elk anderhalf uur duren. De locaties van 2018 houden we nog even geheim, maar wel kunnen we alvast verklappen dat de gidsen van HCL vertellen over moord en doodslag, aan de hand van diverse panden en plekken. De gidsen van A Guide to Leeuwarden laten je zien dat Leeuwarden een stad is bomvol verhalen. Zowel vrijdag als zaterdag starten de expedities om 14:30, 15:00, 15:30, 16:00, 16:30, 17:00 en 17:30 uur. De expedities duren allemaal maximaal anderhalf uur. Alle expedities vertrekken met een groep van 25 mensen vanaf ons festivalhart op het Oldehoofsterkerkhof. Wie zal er voor jou en een handjevol andere geluksvogels gaan optreden onderweg?

Aanmelding en toegankelijkheid

Aanmelden kan bij de infobalie in ons festivalhart De Stadskas. De expedities zijn alleen toegankelijk met een festivalpolsbandje. Er zijn drie soorten expedities. Voor de locaties van Expeditie II wordt rekening gehouden met bezoekers in een rolstoel.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina