Ook dit jaar kun je tijdens Explore the North de binnenstad van Leeuwarden weer met geheel andere ogen bekijken door mee te gaan met een expeditie. Er zijn drie soorten expedities: culturele expedities, een historische Elfstegentocht en een route langs de restaurants die deelnemen aan het project Wie is de Chinees?.

Hoe werkt het?
De expedities starten allemaal bij Neushoorn. De online inschrijving is gestopt. Je kunt je ter plekke inschrijven bij de balie in Neushoorn. Expedities zijn alleen toegankelijk met een festivalpolsbandje. De expedities zijn alleen op zaterdag 26 november.

Culturele expedities – i.s.m. A Guide to Leeuwarden (DUUR 90 min)
Tijdens de vorige editie van Explore the North zagen de avontuurlijke explorers artiesten als Spinvis en Adrian Crowley in kleine intieme setting in prachtige panden in Leeuwarden optreden. Ook dit jaar kun je weer mee op expeditie. Je leert de stad kennen met dank aan de mensen van A Guide to Leeuwarden en wie weet wie er voor jou en een handjevol geluksvogels komt optreden onderweg?

Starttijden: 14:30 (vol), 15:00 (vol), 15:30, 16:30, 17:00 en 17:30 uur 

Historische elfstegentocht – i.s.m. HCL (DUUR 90 min)
De deskundige gidsen van Historische Centrum Leeuwarden (HCL) nemen je graag mee op een wandeling door de binnenstad langs een aantal stegen, gloppen en binnenterreinen. Net als vorig jaar laten ze zien dat Leeuwarden een stad is bomvol verhalen. Als je maar weet waar je moet kijken.

Starttijden: 14:00 (vol) en 15:00 uur

Wie is de Chinees? (DUUR 60 min)
In de Leeuwarder binnenstad zijn verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd in het restaurantwezen. Hoewel veel mensen in deze exotische etablissementen uit eten gaan, zijn de mensen achter de schermen vrijwel onbekend. Rond Neushoorn zitten zelfs verschillende zaken naast elkaar, waaronder een Chinees, een Argentijn en een Turk. Explore the North vraagt Jori Stam, Esmé van den Boom en Lilian Zielstra om een tijdje mee te lopen in deze restaurants, om daar een reportage over te schrijven. Op de zaterdag van het festival dragen de schrijvers deze stukken voor in de restaurants zelf. Later op de avond volgt een compilatie van de stukken in de Friesche Club.

Restaurants: Chinees: Kota Radja, Argentijn: El Toro, Turks: Dunya Döner

De schrijvers: Esmé van den Boom, Lilian Zielstra, Jori Stam

Starttijden: 15:30, 16:00 en 16:30 uur

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina