HIPHOPPERS EN JONGE SCHRIJVERS AAN DE SLAG MET ELKAARS WERK

Wat gebeurt er als je muzikanten en schrijvers bij elkaar aan tafel zet en hun werk in de blender gooit? Je ontdekt het tijdens Opgepoetst, waar jonge, talentvolle schrijvers en hiphopartiesten aan de slag gaan met elkaars werk. Vanavond zie je duo Elske van Lonkhuyzen en Maximilli. Elske bewerkte een hiphoptrack van Maximilli tot een nieuw gedicht, Maximilli ging aan de slag met de poëzie van Elske en baseerde er een rap op. Opgepoetst combineert de vitaliteit en muzikaliteit van nieuwe poëzie en de vernieuwende, poëtische kracht van de hedendaagse straattaal en hiphop. Bam! Mis het niet. Opgepoetst is een productie van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Over de schrijvers

MaxiMilli is kunstenaar, verhalenverteller en rapper. De absurdistische teksten, afgewisseld met de onvoorspelbare beats, zorgen ervoor dat zijn muziek niet te plaatsen is binnen de traditionele vormen van hiphop.

Elske van Lonkhuyzen schrijft levensverhalen en ultrakort, speels proza. Daarbij experimenteert ze graag met vorm. Zo maakte ze een haikukaraoke-installatie, een familie-adventskalender, een reeks erotische plantengedichten en een museumcatalogus van al haar korte broeken.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina