Menu van Explore the North openen

Foto: Gordon Meuleman

Muzikale voorstelling over een leven vol verlangens

Deze voorstelling is geannuleerd vanwege de coronamaatregelen.

Twee jaar zijn Yerma en Juan getrouwd. Juan lijkt tevreden met wat hij bezit: zijn huis, zijn schapen, zijn land. Maar Yerma is ongelukkig. Zij verlangt naar een vrij en hartstochtelijk leven. De eenzaamheid verstikt haar. De zwangerschap van haar vriendin Maria en de aantrekkingskracht tot jeugdvriend Victor confronteren haar met een existentiële leegte. Jaren verstrijken, en Yerma raakt geobsedeerd door de gedachte dat een kind haar leegte zal vullen. Haar relatie met Juan komt onder steeds grotere druk te staan, tot ze uiteindelijk een dramatische daad verricht.

Yerma, dat in 1934 geschreven werd door de Spaanse dichter en toneelschrijver Federico García Lorca, wordt door Eline Arbo vertaalt naar het nu. De vragen ‘wat is een volmaakt leven en wat is daarvoor nu bepalend?’ vormen hierbij haar uitgangspunt. Met een cast bestaande uit Antoinette Jelgersma, Bram Coopmans, Mariana Aparicio Torres en Rick Paul van Mulligen en onder begeleiding van een all-female-liveband, belooft het een eigenzinnige, muzikale en poëtische voorstelling te worden.

Invited by Arcadia, De Harmonie & Explore the North
Met trots brengen we een serie unieke voorstellingen van gelauwerde en aanstormende internationale makers naar Leeuwarden, in samenwerking met Arcadia en De Harmonie. Spraakmakende internationale voorstellingen en performances, van dans tot theater, muziek en film, die je gezien moet hebben!

GEANNULEERD | Di 30 nov 20:30 | Tickets € 22,50 > harmonie.nl/invited
De Harmonie

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina