Foto: Sprekende Stenen

Verhalen over eenzaamheid

Hoe ruikt, klinkt, voelt eenzaamheid? Eenzamens/Iensuminske is een meertalige, literaire performance over de eenzame mens. De schrijvers Nicole van den Berg, Raymond Muller, Remco Kuiper en Sytse Jansma gingen voor het project Sprekende Stenen in gesprek met mensen die door zeer verschillende oorzaken worstelen met eenzaamheid.

Wat doe je als zoiets je overkomt? Dat heeft een aantal innemende verhalen opgeleverd. Nicole, Raymond, Remco en Sytse dragen hun geschreven verhalen voor tijdens deze performance die de vraag stelt of we eigenlijk niet allemaal wel eens eenzaam zijn.

Sprekende Stenen
Eenzamens/Iensuminske komt voort uit het literaire project Sprekende Stenen van Studio Sytse Jansma, Over de Drempel en Leeuwarden UNESCO City of Literature. Met dit project wandel je een route tussen acht sprekende stenen (gevelstenen) en een ontmoetingsbank. Bij elke steen hoor je de verhalen van vijf schrijvers: Remco Kuiper, Gemale Bofunda, Nicole van den Berg, Raymond Muller en Sytse Jansma. Kunstenaar Ineke van der Blom heeft zowel de stenen als de ontmoetingsbank gemaakt. Meer informatie (en werk) over Sprekende Stenen vind je op leeuwardencityofliterature.nl.

Eenzamens/Iensuminske
vrijdag 14 oktober 19:30 uur
zaterdag 15 oktober 14:30 uur
De Kapel dbieb

Over de makers

Nicole van den Berg
Nicole van den Berg (1988) woont, werkt en wandelt in Leeuwarden. Ze schrijft korte verhalen over mensen die er het beste van proberen te maken. Voorheen was Nicole een kind.

Raymond Muller
Raymond Muller (1986) is acteur en schrijver. Hij werkt onder andere voor Tryater en Illustere Figuren. In zijn teksten hebben invloeden van spoken word en toneel en kunnen zowel wegdromen als recht voor zijn raap zijn.

Remco Kuiper
Remco Kuiper (1971) woont in Goutum en schrijft voornamelijk in het Fries. Hij kiest vaak voor de poëtische vorm.  Ook houdt hij zich bezig met muziek, voordracht en het inspreken van teksten. Zijn dichten ontstaat vanuit de taal zelf vandaan, is te begrijpen maar zoekt naar onderliggende verbanden

Sytse Jansma
Sytse Jansma (1980) woont in Harlingen en is tweetalig schrijver (Fries/Nederlands) en beeldend kunstenaar. In zijn poëzie is meertaligheid een belangrijk thema. Zijn werk kenmerkt zich als exotisch, beeldrijk en experimenteel.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina