We dagen de woordkunstenaars van Dichter bij Leeuwarden uit om de wetenschap te bevragen! Antwoorden zul je vanavond niet krijgen. Sterker nog: je zult met meer vragen naar huis gaan, dan toen je binnen stapte. En dat is precies de bedoeling! Verwonder je tijdens een absurde, poëtische avond vol intergalactische paarse zebra-katten (en meer).

Marijke Huisman
“Sommige mensen slapen ’s nachts, ik schrijf liever. De nacht geeft mij de rust en ruimte om mijn gedachtes los te laten en die op te schrijven. Thema’s zoals het leven, relaties, angsten en onzekerheden zoals ik die om mij heen beleef komen aan bod. Met als doel het publiek achter te laten met iets om over na te denken. Ik werk met het thema ‘de nacht’ en het sublieme.”

Bram Bolten
Met korte teksten, gedichten en hersenspinsels probeert Bram de wereld om hem heen te begrijpen. Op een filosofische en fantasierijke manier beschrijft hij hoe hij zich verhoudt tot de huidige tijdgeest. Literair leidt hij je door zijn verwarde brein. 

Rachèl van Dijkhorst
Al van jongs af aan loop ik met mijn hoofd in de wolken. Nu uit zich dat in het schrijven van liedjes op de ukelele, en het schrijven van proza en poëzie. Mijn onlesbare nieuwsgierigheid is mijn grootste drijfveer als creatieveling. Daarnaast put ik uit mijn ervaring als voltijd identiteits- en zingevingszoeker (ook wel ‘piekeraar’). De soms tegenstrijdige behoefte aan individualiteit en verbondenheid is een thema dat vaak terugkomt. Met mijn werk wil ik inspireren, mensen herkenning en erkenning geven, en bewustwording creëren over belangrijke maatschappelijke thema’s, zoals diversiteit en inclusie.  

Robert Leach 
Robert is de oprichter van een Blockchain techbedrijf en is voortdurend nieuwe technologieën aan het onderzoeken. Hij focust zich op een aantal vragen: Hoe kan de mens leven en tech gebruikten zonder afhankelijk te zijn? Hoe technologie de toekomst van kunst kan en zal veranderen? Wat voor invloed heeft het op kunstenaars en grafische vormgevers? Hierbij maakt hij gebruik van een revolutionaire kunstmatige intelligentie A.I genaamd Dall·E.

wo 12 okt | 20:00 – 23:00 uur

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina