Aanstekelijke vertelling over ons reikhalzen naar een betere wereld

Of het nou met een telescoop is of met een raket, de mensheid blijft haar verlangen richten op de kosmos. In zijn nieuwste boek De Kosmische Komedie neemt Frank Westerman zijn lezer mee op een science-non-fictie-ruimtereis. Westerman is meester in het scheppen van creatieve, onverwachte verbindingen, als journalist, essayist en als schrijver. Op Explore the North vertelt hij je met zijn kenmerkende jongensachtige nieuwsgierigheid meer. Verwacht een enerverende zoektocht, schipperend tussen sterrenkunde en ruimtevaart, aarde en heelal. Van Eise Eisinga en Joeri Gagarin tot de eerste ‘vrouwelijke’ robotmens in de ruimte, De Kosmische Komedie is science non-fictie op zijn alleraanstekelijkst.

Deze lezing is aangepast naar een voorstelling samen met de jazzband Klatwerk3

Klatwerk3 & De kosmische komedie

Schrijver Frank Westerman en jazztrio Klatwerk3 brengen echo’s uit het heelal op de planken. In een afwisselende show neemt Klatwerk3 bestaande uit Boelo Klat (piano), Jan Ruurd Oosterhaven (bas) en Ancel Kloost (drums) je mee op een muzikale ruimtereis, met nummers als ‘Spoetnik 1’ en ‘Dr. Spock’. Frank Westerman vertelt en leest voor uit zijn boek De kosmische komedie over het reiken naar de sterren – en ons menselijke tekort.

Het optreden van Frank Westerman en Klatwerk! tijdens Explore the North – The Summer Sessions is een try-out. Vanaf dit najaar gaan Klatwerk3 & De kosmische komedie op tournee langs de theaters. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek.

Speeltijden en overige info
do 2 sept | 20:00 uur
Westerkerk | Prijs: € 7,50 |  Taal van deze lezing: Nederlands


UITVERKOCHT

Over Frank Westerman
Frank Westerman groeide op in Assen en studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Hij verwierf grote bekendheid met De graanrepubliek, Ingenieurs van de ziel, El Negro en ik (bekroond met De Gouden Uil), Stikvallei en Wij, de mens. Zijn werk verschijnt in zestien talen. In de afgelopen decennia heeft Westerman een eigenaardig pad uitgestippeld vol non-fictie, essays en journalistiek. Zo was hij was de enige Nederlandse journalist die erin slaagde Dutchbat te bezoeken in het belegerde Srebrenica en deed hij in zijn boeken literair verslag van verblijven in onder andere de Balkan en Rusland.

Over Klatwerk3
Ancel Klooster (drums), Boelo Klat (piano & composities) en Ruud Vleij (contrabas) vormen samen het jazztrio Klatwerk3. In het werk van het trio zijn naast jazz, pop- en klassieke invloeden in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. De muziek is wel te omschrijven als modern creatieve, Noord-Europese wereldjazz.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina