Foto: Suzanne Witteman

Met explosieve woordkunst op zoek naar een nieuwe werkelijkheid
 
 
Met muzikale performance De herontdekking van de hemel bevragen woordkunstenaar Manu van Kersbergen en muziekcollectief .multibeat de status quo. Het is tijd om afscheid te nemen van nemen van de oude wereld met gedachtenmonsters als rassendenken, nationalisme en gendernormen. Met een experimentele crossover tussen woordkunst en compositie gaan ze op zoek naar nieuwe taal voor een nieuwe realiteit. Het resultaat is een literaire spoken word- en muziekvoorstelling, waarbij je als toeschouwer een soms vervreemdende, en soms ook herkenbare wereld wordt ingezogen die bol staat van explosieve woordkunst en confronterende verhalen.
 
 
Over de makers
Manu van Kersbergen (1984) debuteerde in 2008 met het maatschappijkritische Hip Hop album De vloek op de overvloed. Als multidisciplinaire maker is hij betrokken bij veel verschillende projecten en producties. Hij is mede-oprichter van Uitgeverij Rorschach, gaf vorm aan het televisieformat Spoken Word Sessies (Omrop Human) en regisseerde het theaterstuk De tijd is Om (2022) van Derek Otte.
 
.multibeat is een muziekcollectief bestaande uit bassist en producer Thijs van Zutphen (1997), drummer, zanger en producer Aron Smit en toetsenist en producer Boudewijn Pleij (1998). Hun gedeelde liefde voor hiphop en r&b resulteerde in verschillende samenwerkingen. Onder andere als ritmesectie van de fusionband MUDDY GREASE speelden zij op jazzfestivals in Nederland (Jazz in Duketown, Make It Jazz) en op verschillende podia (Effenaar Eindhoven, Paradox, TivoliVredenburg).

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina