Menu van Explore the North openen

Foto: Henk Veenstra

Openluchtvoorstelling met groot koor
Op 18 november 2019 was het precies honderd jaar geleden dat Ferdinand Domela Nieuwenhuis, de aartsvader van het Nederlandse socialisme en anarchisme, overleed. Reden voor Meindert Talma om De Domela Passie te maken: 16 liedjes over het bijzondere (en zware) leven van ‘ús Ferlosser’.

De eerdere editie van De Domela Passie was op Explore the North 2019 een groot succes. Deze zomer is er in het openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets van 21-24 juli een speciale uitvoering met een groot koor, band en strijkersensemble.

Freek de Jonge als verteller
Freek de Jonge zal optreden als de verteller van De Domela Passie. Nederlands bekendste cabaretier, net als Domela een domineeszoon, werd geboren in het Groningse dorp Westernieland en heeft net als Meindert een grote fascinatie voor Domela Nieuwenhuis.

Deze voorstelling presenteren we in samenwerking met Popfabryk, Excelsior Recordings, het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum en It Damshûs.

do 21 juli, vr 22 juli, za 23 juli & zo 24 juli | 20.00 uur |
It Damshûs, Nij Beets
Tickets: € 16,50 online | € 20 aan de deur (indien beschikbaar)

Koop hier je tickets

Recensies van De Domela Passie op Explore The North
Sjoerd Nota op 3voor12.vpro.nl: “Meindert Talma laat met dit optreden opnieuw een enorme stap in zijn creatieve ontwikkeling zien” (…) “Een uur lang weet het publiek zich geboeid door een aangrijpende muzikale vertelling” (…)
“een unieke en indrukwekkende muzikale geschiedenisles.”
Joost Ramaer in de Theaterkrant: “Een onvergetelijke gebeurtenis.” (…) “Een Fries gospelfestijn.” (…) “Talma’s droeve charisma geeft daar prachtig gestalte aan. Geen wonder dat Zalen Schaaf tot de laatste stoel was gevuld.”

Plaatrecensies van De Domela Passie
Vincent Kardinaal in Humo (Belgisch weekblad) (****½): “Laat het maar aan Meindert over om daar iets tijdloos en schitterends van te maken.” (…) “rockopera zonder weerga”
Menno Pot in de Volkskrant (****) “Nu is er een magnum opus (…) Meindert Talma wekt Domela Nieuwenhuis tot leven op prachtig muzikaal levensverhaal.”  
Jacob Haagsma in de Leeuwarder Courant (*****): “Zijn volstrekt persoonlijke aanpak krijgt hier een voorlopig hoogtepunt”
Danny Kok in de Nieuwe Revu (****): “Als iemand het leven van Domela Nieuwenhuis gloedvol in muziek kan vangen is het onze favo-Fries Meindert Talma”  
Klaas Knooihuizen in Trouw: “Wat een weelde (…) Zijn integere en eigenzinnige biografieën zullen waarschijnlijk nooit vervelen.”

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina