Alle dijken breken!

Na Antwerpen, Berlijn, Münster en Paderborn is De Aftocht ook in Leeuwarden te zien!

Joost Oomen en Jos Nargy presenteren in De Westerkerk een wervelende selectie aan internationale kunstenaars: Anneke Brassinga, Peter Sijbenga, Fiep van Bodegom, Danibal, Bernhard Christiansen, Majla Zeneli, Karlijn Sonderen Smit en Anna Eble blazen op 22 juni de loftrompet op Paul van Ostaijen. 

Verwacht muziek, poëzie, video, beeldende kunst, live illustratie en een daverende jamsessie! Dit alles in één grote show, tot een geheel gesmeed door Joost Oomen en Jos Nargy.

Avond vol boeiend werk geïnspireerd op Paul van Ostaijen
Lang, lang geleden schreef dichter Paul van Ostaijen het beroemde werk Bezette Stad. Een ongekend poëtisch experiment en een hartstochtelijke roep om radicale verandering in een destructieve samenleving. Hoewel er inmiddels meer dan honderd jaren zijn verstreken, is de analogie met het heden overduidelijk. Toen was er oorlog, nu was er een pandemie. Ontregeling alom. Bezette Stad wordt Besmette Stad.    

De Aftocht is het laatste deel van het gedicht Bezette Stad. Tientallen kunstenaars uit Nederland, Vlaanderen, Duitsland en Oostenrijk hebben een hedendaags antwoord gegeven op dit gedicht. Met poëzie, maar ook met muziek, video of beeldende kunst slaan ze een brug tussen toen en nu, maar ook naar de toekomst. Net als Van Ostaijen zijn ze kritisch, maar ook speels, vindingrijk, creatief. Een tijd als de onze vraagt om nieuwe vormen, andere kanten en om ideeën. Nieuwe ideeën! De antwoorden hebben geresulteerd in een online multidisciplinair kunstendossier, een boek en een tournee door Nederland, België en Duitsland.

Het wordt een onvergetelijke show, die je niet wilt missen!

De Aftocht wordt mede mogelijk gemaakt door Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat deBuren, het Paul van Ostaijengenootschap, Explore The North, Leeuwarden City of Literature, Europäisches Laboratorium, dasKULTURforum Antwerpen, Sabam For Culture, Stad Antwerpen, Letterenhuis, Antwerpen Boekenstad, Internationale Vereniging voor Neerlandistiek, Literatuur Vlaanderen, Nederlands Letterenfonds, de Brakke Grond, Lyrik Kabinett, Literaturverein Münster, Burg Hülshoff – Center for Literature, Haus für Poesie, Haus der Niederlande, Internationales Lyrikertreffen Münster, Stadt Münster en Stadtmuseum Berlin.

Wo 22 juni | 20.00 uur | De Westerkerk
Tickets: € 12,50

Koop hier je tickets

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina