Veelzijdige, ongrijpbare Belgische band viert 25-jarig bestaan

Er zijn maar weinig bands die zichzelf coveren op de manier waarop het uit Antwerpen afkomstige DAAU, ook bekend als Die Anarchistische Abend Unterhaltung, dit doet. Ter gelegenheid van hun 25 jarige bestaan werkte de band samen met producer en hun allergrootste fan Rudy Trouvé. Het resulteerde in Hineininterpretierung en is niet zomaar een ‘Greatest Hits’, maar beter te omschrijven als een bloemlezing en herinterpretatie van een kwart eeuw DAAU.

Een band die bijna altijd, maar niet helemaal instrumentale muziek maakt, die een beetje jazz maakt, duidelijke klassieke invloeden heeft en niet vies is van een beetje chaos en computerinvloeden.” – Newsmonkey.be

Dit optreden zal vooral de enorme veelzijdigheid en ontwikkeling van de band laten zien. De groep speelt werk dat ze niet eerder live hebben uitgevoerd. Van bepaalde liedjes is nog maar een klein stukje overgebleven en er zijn zelfs enkele nummers bij elkaar gebracht en omgesmeed tot een nieuw nummer.

DAAU speelt op Explore the North hun enige festivalshow mét visuals van Rudy Trouvé

Rudy Trouvé speelde als producent/curator de hoofdrol in het hele albumproces. Van het ontwerpen van de hoes tot het uitzoeken en bewerken van de nummers. “Zonder Rudy was deze plaat er niet geweest“, aldus Han Stubbe (oprichter van DAAU). Hij maakte ook nog eens unieke filmbeelden die tijdens deze show vertoond worden. Hiermee zal het indrukwekkende verhaal van deze band door de jaren heen nog meer kleur krijgen.

Foto: © Tom Verbruggen 2016

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina