Wat gaat er om in het hoofd van de complotdenker? Hoe verder we het internettijdperk ingaan, hoe vaker we ons realiseren dat complotdenkers niet alleen de heilige gelovers in UFO’s, graancirkels, chemtrails, de maan-hoax en piramide-bouwende aliens, mind-control via vaccins en ‘vatican assassin warlocks’ zijn, maar ook de buurvrouw of je oom kunnen zijn, die hun vertrouwen in de overheid hebben verloren. Schrijvers/dichters Fenna Riethof, Michael ter Maat en Joël Hut gaan voor Complotproza buiten de gebaande paden en spreken met drie complotdenkers over hun theorieën. Met deze theorieën schrijven ze in een zelf gekozen fictievorm een verhaal, die de complotdenker vervolgens zal voordragen.

Speeltijden en overige info
do 1 juli  – 20:30 uur
Westerkerk | Prijs: € 7,50 | Taal: Nederlands


Koop hier je tickets.

Over Fenna Riethof
Fenna Riethof (1992) is journalist, boekverkoper en schrijver van fictie. Ze zat in de finale van WriteNow! 2017, stond als ‘talent anno morgen’ in de Sampler van Das Mag en schrijft aan haar debuutroman bij Lebowski Publishers. Als freelance journalist is ze onder andere werkzaam voor AD Magazine en De Nieuwe Utrechtse Krant. Als dochter van een moeder die complottheorieën verspreid deed ze onderzoek naar wat mensen beweegt om te geloven in alternatieve theorieën, waarin machthebbers als wetenschappers, overheid en de media boosdoeners zijn.

Over Michael ter Maat
Michael ter Maat (1996) won met zijn gedichtenreeks Mama is een vogelaar de tweede prijs van Write Now! Groningen en was finalist van WriteNow! 2020. Ter Maat studeert aan de opleiding docent Nederlands in Leeuwarden en groeide op in de provincie Groningen. In zijn werk spelen persoonlijke ervaringen en thema’s een rol en is naast inhoud ook vorm belangrijk.

Over Joel Hut
Joël Hut (1995) is een schrijver-dichter, die schrijft in het Zuidwesthoekse dialect van het Fries. Hut is een vormtechnische schrijver, die vorm gebruikt om de inhoud van zijn werk te versterken. In zijn werk spelen maatschappelijke thema’s een belangrijke rol. Vanaf 2013 zijn er diverse verhalen en gedichten gepubliceerd in de Fries literaire tijdschriften Ensafh en De Moanne. Zijn dichtbundel Börtertsgrut kwam in 2020 uit.

 

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina