Kijken en luisteren naar wel heel bijzondere stadsportretten van Leeuwarden, dat kan tijdens Explore the North. De Irakese schrijver en filmmaker Hassan Blasim, de Vlaamse auteur Erik Vlaminck, de Leeuwarder schrijver Arjan Hut en LaTasha N. Nevada Diggs, schrijver, stem- en geluidskunstenaar uit New York, dompelden zich onder in de stad en schreven elk een verhaal. Ook beeldmakers Anne Margot Stapert en Chantal Rens lieten zich inspireren door Leeuwarden en maakten bijzondere beelden van de stad. Het resultaat van deze eigenzinnige stadsportretten is vanaf 11 november t/m 8 december gratis te zien en beluisteren in Obe. 


Nieuwsgierig naar de ervaringen van de kunstenaars zelf? Op donderdag 22 november vertellen Erik Vlaminck, Arjan Hut en LaTasha N. Nevada Diggs over hun bijzondere belevenissen in Friesland. De geschreven verhalen worden op dit moment vertaald in het Fries en Engels en zijn later in 2018 gratis te beluisteren als audiobook op www.citybooks.eu. Op deze website staan ruim honderd citybooks, die door reis- en literatuurliefhebbers al meer dan 5,5 miljoen keer zijn gedownload. Dit project organiseren we in samenwerking met deBuren, Lân fan taal en Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa.Over LaTasha N. Nevada Diggs

LaTasha N. Nevada Diggs (Verenigde Staten) is schrijver, stem- en geluidskunstenaar. Ze publiceerde bundel TwERK (Belladonna, 2013) waarin ze de grenzen van taal en stijlen op een hybride manier aftast. Haar interdisciplinaire werk was te zien in het Brooklyn Museum, het Museum of Modern Art en het Whitney Museum of American Art in New York, tijdens de QOW (Question Of Will) conferentie in Slowakije, op Poesiefestival Berlin en het internationale Poeziëfestival in Boekarest, in het Walker Art Center, op de 56e Biënnale van Venetië en in Beijing als Red Gate Artist in Residence. Als curator en artistiek directeur organiseerde ze evenementen in het BAM Café, Lincoln Center Out of Doors, The David Rubenstein Atrium, The Highline, Poets House and El Museo del Barrio. Diggs ontving verschillende prijzen en beurzen voor haar werk, waaronder de New York Foundation of the Arts, de Barbara Deming Memorial Grant, de National Endowment for the Arts, de Jerome Foundation Travel and Study Grant, de Japan-US Friendship Commission, Creative Capital en de Whiting Foundation Literary Award voor poëzie in 2016. Ze woont en werkt in Harlem, New York.

De gespreksleiding bij deze presentatie is in handen van Willem Bongers-Dek (deBuren).In september was Diggs in Leeuwarden om te werken aan een uniek stadsportret van Leeuwarden, een periode die ze afsloot met een performance in de Academie voor Popcultuur. Lees hier meer over het gehele Citybooks project.

11 november t/m 8 december | Expositie Citybooks in OBE

22 november | Live presentaties in OBE 


Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina