Kijken en luisteren naar wel heel bijzondere stadsportretten van Leeuwarden, dat kan tijdens Explore the North. De Irakese schrijver en filmmaker Hassan Blasim, de Vlaamse auteur Erik Vlaminck, de Leeuwarder schrijver Arjan Hut en LaTasha N. Nevada Diggs, schrijver, stem- en geluidskunstenaar uit New York, dompelden zich onder in de stad en schreven elk een verhaal. Ook beeldmakers Anne Margot Stapert en Chantal Rens lieten zich inspireren door Leeuwarden en maakten bijzondere beelden van de stad. Het resultaat van deze eigenzinnige stadsportretten is vanaf 11 november t/m 8 december gratis te zien en beluisteren in Obe. 


Nieuwsgierig naar de ervaringen van de kunstenaars zelf? Op donderdag 22 november vertellen Erik Vlaminck, Arjan Hut en LaTasha N. Nevada Diggs over hun bijzondere belevenissen in Friesland. De geschreven verhalen worden op dit moment vertaald in het Fries en Engels en zijn later in 2018 gratis te beluisteren als audiobook op www.citybooks.eu. Op deze website staan ruim honderd citybooks, die door reis- en literatuurliefhebbers al meer dan 5,5 miljoen keer zijn gedownload. Dit project organiseren we in samenwerking met deBuren, Lân fan taal en Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa.Over Erik Vlaminck

Erik Vlaminck maakte naam met de zesdelige roman Het schismatieke schrijven over het ongewone leven van gewone mensen in het Vlaanderen van de 20e eeuw. Zijn doorbraakroman Suikerspin (2008) verscheen in 2008 en zijn meest recente roman De Zwarte Brug (2016) was zes weken na verschijnen al aan de 5e druk toe. Naast deze romans schrijft hij ook de hilarische maar veelzeggende column ‘Brieven van Dikke Freddy’, waarin een dakloze brieven schrijft aan de groten der aarde. In de reeks, die op www.sociaal.net verscheen, maar intussen ook in meerdere bundels is uitgebracht brengt Vlaminck humor en maatschappijkritiek samen. In februari, aan het eind van zijn verblijf in Leeuwarden, presenteerde Vlaminck een deel van zijn Citybook en droeg hij voor uit ‘De gemakkelijke stoel’, een monoloog uit zijn boek De schande en de keerzijde (2014), dat hij samen met Jos Geysels schreef.

De gespreksleiding bij deze presentatie is in handen van Willem Bongers-Dek (deBuren).

Lees hier meer over het gehele Citybooks project.

11 november t/m 8 december | Expositie Citybooks in OBE

22 november | Live presentaties in OBE 


Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina