Menu van Explore the North openen
Audiovisuele explosie die elke grens overstijgt

Deze multi-getalenteerde Franse pianist, filmmuziek-componist en audiovisuele experimentalist begon te spelen op zijn vierde en is daar gelukkig nooit mee gestopt. Dit wonderkind werkte al samen met Sebastien Tellier en Phoenix en werd (na een tip van Diplo) uitgenodigd door Frank Ocean om samen te werken op zijn laatste album Blonde. Al van jongs af aan kwam Chassol in aanraking met verschillende muziekstijlen waaronder ragas en de invloed van Indiase instrumenten, gemixt met jazz. Daarnaast speelde de piano van zijn vader een grote rol bij de eerste muzikale ontdekkingen van de Fransman.

Chassol is het hele weekend te gast in Leeuwarden en speelt twee platen integraal: vrijdags Indiamore (deels gemaakt in India) en zaterdags Big Sun(deels gemaakt op Martinique).

Zijn albums gaan gepaard met zelf geproduceerde filmbeelden en dit levert zogenoemde Ultrascores op. Het zijn video’s die met filmmuziek worden gecombineerd. Chassol gebruikt hiervoor de geluiden van zijn eigen filmbeelden als muzikale input. Zo improviseert hij op de piano terwijl er loops te horen zijn van het verkeer in Calcutta, een willekeurig persoon die hij spreekt op de markt of vogelgeluiden. Verwacht een audiovisuele explosie waarbij je heen en weer wordt geslingerd tussen India, New Orleans, de Caraïben, jazz en minimalisme.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina