Foto: Denise Amber

Care smells like tea. All warm. Offer at home.
Care can be very sweet but it can also be rotten.
Bad care leaves a dirty taste in your mouth. Sour.
Care smells like Lyseol from cleaning.
Care tastes prima, it tastes like the sea.

 
In de performance Carehood van MOHA en Biljana Radinoska worden verschillende aspecten van zorg belicht. Door middel van een speelse draai aan de bingomachine, de Lottery of Care, wordt er een spel gedaan met het publiek. Hiermee kan het publiek een zorgervaring winnen. Zo zorgt de performance ervoor dat er een soort community ontstaat en het geeft de makers en het publiek de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken en samen te werken. We zijn daardoor niet alleen geïsoleerde toeschouwers meer, maar een publiek van verbonden individuen, gelijkgestelden en tijdelijke collega’s, die zich door verschillende ruimte bewegen en een Carehood creëren.

Let op: Carehood is een Engelstalige performance.

Carehood is onderdeel van van PAFFF, het internationale podiumkunstenfestival van Arcadia en Stadsschouwburg De Harmonie tijdens Arcadia.
 

Vr 3 juni | 19.30 uur | De Westerkerk Leeuwarden
Taal: Engels | Tickets: € 12,50 | met PAFFFpartout € 5

De ticketverkoop verloopt via Stadsschouwburg De Harmonie, als onderdeel van PAFFF. Je wordt doorverwezen naar hun website. 

Koop hier je tickets (via De Harmonie)
 

Over Carehood
Carehood is deel van MOHA’s langere onderzoeksproject Who Cares?. Een artistiek project in serievorm, waarin MOHA de positie van zorg in onze samenleving onderzoekt en blootlegt. De makers duiken in de verscheidene vakgebieden die de zorg rijk is: er wordt met schoonmakers uit de buurt gewerkt, met huishoudelijk personeel van een verpleeghuis, sociale werk, boeren, verplegers en op de begraafplaats. Minimaal drie maanden verblijven zij op één locatie en verdiepen ze zich in verschillende vakgebieden om een gelaagd portret te vormen door de lens van de zorg. Carehood is hoofdstuk twee, geïnspireerd door een ontmoeting met de medewerkers en bewoners van Nijlanstate, een coöperatieve serviceflat in Leeuwarden.
 
Over MOHA
MOHA is een in Amsterdam gevestigd kunstenaarscollectief dat voorstellingen maakt, workshops presenteert, publicaties bedenkt en alternatieve curatoriële modellen aandraagt. MOHA opereert buiten conventionele kunstinstellingen en werkt in openbare ruimtes met specifieke gemeenschappen, met als doel onze persoonlijke bubbels te breken en verbinding te maken met de dagelijkse realiteit van mensen die we anders nooit zouden tegenkomen. MOHA is huisartiest van Veem House.
 
Over Biljana Radinoska
Biljana Radinoska is een freelance regisseur en dramaturg gevestigd in Amsterdam. Door het theater als natuurlijke omgeving te zien creëert Biljana dramaturgische formats en performance-technieken waar het intieme en sociale aardverschuivingen als een geheel kan worden onderzocht. Haar werk laat het reguliere repertoire van theater los en heeft als fundament het uitbreiden van mise-en-scene met specifieke interesse voor de relatie tussen performer en publiek, intiem en openbaar, onderwerp en object, waarin transities tussen de één en de ander worden gestimuleerd.
 

Credits
Concept en realisatie: Olivia Reschofsky, Alice Pons (MOHA project) samen met Biljana Radinoska
Audio: Bonne van der Wal
Productie: MOHA project in samenwerking met Explore the North, Arcadia en Veem House for Performance
Partners: Nijlanstate, De Westerkerk
Mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, BankGiro Loterij Fonds 

 

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina