Moed en hoop in onzekere tijden – lessen van de dapperste mensen ter wereld

Hoe blijf je hoopvol, in tijden van onzekerheid? Hoe houd je moed, zonder naïef te zijn? En hoe kun je realistisch zijn, zonder sceptisch te worden?
Toekomst-antropoloog dr. Roanne van Voorst deed onderzoek over de hele wereld, in de meest gevaarlijke en onzekere omstandigheden, en leerde van de meest dappere mensen op aarde hoe je om kunt gaan met een toekomst die je angst aanjaagt. Tijdens haar Campus Talk neemt ze je mee naar wat ze zelf de duurzame menselijkheid noemt.

Het goede nieuws: dat kan jij ook leren.
Het slechte nieuws: je moet wel, want, concludeert Van Voorst; hoopvol en moedig zijn is niet alleen alles wat ons rest – het is onze plicht.

Onze Campus Talks presenteren we in samenwerking met RUG Campus Fryslân.

Roanne van Voorst is onderzoeker, schrijver, journalist, (TEDx-)spreker en universitair docent. Als antropoloog van de toekomst richt zij zich in haar onderzoek op wat een duurzame en wenselijke toekomst van onze wereld zou kunnen zijn.
 

Over de Campus Talks
Explore the North is dit jaar ook te vinden op de Campus Fryslân! Dit is elfde faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen waar zeer divers onderzoek wordt verricht op het gebied van onder andere cultuur, taal en techniek, maar ook beleid en een duurzame economie. Tijdens het festival zijn er de Campus Talks waarin denkers en wetenschappers in gesprek gaan over de wereld van morgen en de grote vragen van vandaag. Voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina