Voor fijnproevers: koken met data

Universitair docent informatica Cynthia Liem houdt zich als datawetenschapper bezig met de ontwikkeling van algoritmes. Algoritmes volgen je op de voet om jouw interesses te achterhalen. Of ontstaan jouw interesses door algoritmes?

Is alles wat bestaat te vertalen naar digitale data? Om dat uit te leggen gaat Cynthia Liem koken. Aan de hand van de bereiding van een recept legt ze haar publiek uit hoe een algoritme werkt. Nu maar hopen dat het in de smaak valt!

Onze Campus Talks presenteren we in samenwerking met RUG Campus Fryslân.

Uit de NRC:
“Een wereld met algoritmes gaat er niet om dat mensen het ultieme recept hebben en niet meer na hoeven denken. Een algoritme moet mensen helpen bij het beantwoorden van de vraag ‘wat zoek ik?’. De mens moet zich voortdurend met algoritmes bemoeien, bij het maken en bij het uitvoeren. Ik erger me aan het ‘versus-denken’ waar het al snel over gaat bij algoritmes: is de mens of de computer beter in iets? Ze werken naast elkaar.”

Over de Campus Talks
Explore the North is dit jaar ook te vinden op de Campus Fryslân! Dit is elfde faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen waar zeer divers onderzoek wordt verricht op het gebied van onder andere cultuur, taal en techniek, maar ook beleid en een duurzame economie. Tijdens het festival zijn er de Campus Talks waarin denkers en wetenschappers in gesprek gaan over de wereld van morgen en de grote vragen van vandaag. Voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina