Menu van Explore the North openen

Foto: Moon Saris

De droom van een ruimte
 
In Bram vindt ruimte neemt Bram van Helden het publiek mee naar een plek van rust en aandacht. Naar een verbeelde kamer uit Japan, waar hij graag zou willen zijn en soms voor heel even is. Naar een kamer die zichzelf opbouwt en waarin je kunt verdwijnen. De voorstelling probeert stap voor stap een beeld waar te maken en dit moment vast te houden. Ondertussen laten de klanken van geluidskunstenaar Mathijs Leeuwis je schipperen tussen de realiteit van de theaterzaal en de droom van een ruimte.

Bram vindt ruimte – Bram van Helden
zondag 16 oktober 14:00 – 15:00 & 17:15 – 18:15
De Harmonie Kleine zaal


Over Bram van Helden

Het werk van Bram van Helden reist en landt tussen verschillende disciplines, van theater tot beeldende kunst. In zijn werk maakt hij van objecten en ruimtes hoofdpersonages, om zo de centrale positie van de mens in de wereld te bevragen. Eerder werk was onder andere te zien op de Dutch Design Week, Theaterfestival de Parade, Festival Cement en Willem Twee kunstruimte.

 
“Met een handvol juiste attributen, het juiste licht en geluid, en de geconcentreerde focus van de makers op de vloer en de kijkers daar tegenover geloven we in dit huis. En geloven we dat dit huis de plek is die een verhaal vertelt. Een verhaal dat zich helemaal als vanzelf in ons eigen hoofd ontrolt.” – Theaterkrant.nl, Wendy Lubberding

Credits
Regie, bouw: Bram van Helden
Ontwerp en bouw: Danielle van der Kooij
Bouw: Tessa Verbei
Dramaturgie: Anne Leijdekkers
Muziek: Mathijs Leeuwis
Licht: Jolein Kop, Tom Heintz
Performance: Bram van Helden, Tom Heintz, Thijn Kolk
Productie: Rick Hooijberg, Festival Cement, Het Zuidelijk Toneel

Mogelijk gemaakt door: Festival Cement, PLAN Talentontwikkeling Brabant, Gemeente Tilburg, Kunstloc

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina