Foto: Project Overtone in Wroclaw (Polen), fotograaf: Heleen Haijtema

HET KARAKTERISTIEKE GELUID VAN EEN GEBOUW: DE KLANK VAN HET STADHUIS
Op inschrijving! Zie hieronder.

Elk gebouw heeft zijn eigen klanken, tonen en geluiden; zijn eigen klank- karakteristieken. Klankkunstenaar Bouke Groen heeft voor Explore the een unieke muzikale compositie gemaakt binnen de ruimtes van het Stadhuis aan het Hofplein. Hiervoor bracht hij de klank-karakteristieken van het Stadhuis in kaart, met behulp van technologie en berekeningen.

De compositie, geschreven door Bouke Groen en Renske de Boer wordt a capella gezongen door het NHL Stendenkoor in de verschillende ruimtes, terwijl je daar als publiek omheen staat. Zo is ook het publiek onderdeel van de performance, want ook jij bent van invloed op de klanken in de ruimte. Project Overtone biedt een intieme ervaring die je meeneemt door het Stadhuis om te ontdekken dat je nooit meer op dezelfde wijze naar een gebouw of ruimte kijkt. Of luistert.

Project Overtone is er het hele festivalweekend op verschillende tijdstippen
vr 19 nov 19:15 – 21:15 uur
za 20 nov 17:00 – 21:30 uur
zo 21 nov 15:00 – 18:00 uur
Stadhuis

Voor een aantal intieme programma-onderdelen, zoals Project Overtone, is het belangrijk dat je je vooraf aanmeldt. Dat heeft te maken met het beperkte aantal beschikbare plekken of tijdsblokken. Je doet dit door een GRATIS ticket aan te schaffen, waarmee je je inschrijft voor een tijdslot.

Reserveer hier je ticket voor een tijdslot

Je kunt je alleen voor dit programmaonderdeel aanmelden als je in het bezit bent van een ticket voor het betreffende festivaldag.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina