Poëtische spraakwaterval op hypnotiserende klanken

Na het succes van vorig jaar komt Blabbermouth weer terug! Aanschouw hoe een diverse groep aan woordkunstenaars zich in trance laat brengen en uitbarst in een poëtische spraakwaterval. De Poezieboys, ware poëtische podiumbeesten, zijn wederom van de partij om zowel artiesten als publiek op te zwepen en de woorden door de zaal te laten tollen als voetzoekers. Deze experimentele improvisatievoorstelling onderzoekt de ware essentie van het woord.

Blabbermouth is een productie van Explore the North en de Poezieboys.

Poezieboys
In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré.

Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En ze richtten de Poezieboys op. Zij maakten voorstellingen over onder andere Allen Ginsberg, Joseph Brodski en Simon Vinkenoog die te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters, organiseerden poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten dit seizoen de Poezieclub op.

Edna Azulay
Edna Azulay (1995) studeerde Writing for Performance aan de HKU. Ze schrijft toneel, poëzie en treedt op. Afgelopen zomer nam ze deel aan de Parijsresidentie van deBuren. Momenteel werkt ze samen met Diederik Kreike aan Forever K-Hole, een performance over ravecultuur en mentale gezondheid.

Kopje Onder
Kopje Onder bestaat uit Jona Bosman (1997), die gitaar speelt en zingt, en Nicole Kaandorp (1997), die melodica en mondharmonica speelt, en er af en toe doorheen praat. Samen maken ze verhalende Nederlandstalige liedjes over netwerkborrels, croissantjes, badschuim, drank, het klimaat, en nog veel meer.

Tim Verbeek
Tim Verbeek (30) is theatermaker, geboren en getogen in de Drentsche hoofdstad, heeft op school gezeten in Groningen en studeerde in Ljouwert. Een noorderling pur sang.  Na de opleiding Docent Theater in Leeuwarden richtte hij met een aantal andere heren het theatercollectief Illustere Figuren op. Daarnaast werk Tim als maker bij verschillende gezelschappen in Nederland.

“Mijn lievelingsdier is de neushoorn, vanwege zijn indrukwekkende voorkomen maar (over het algemeen) rustige doen en laten. Mijn favoriete gerecht is sushi, maar ik poog steeds meer Vegetarisch te eten. Venetië is de stad waar ik graag kom. Qua poëzie ben ik een behoorlijke leek. Peer Gynt is denk ik het mooiste gedicht dat ik ooit las en dat is dan weer een toneeltekst. Deelname aan deze avond is voor mij dan ook een behoorlijk spannend gegeven.”

Joost Oomen
Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt en de vinylsingle Joost Oomen. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen en won in 2011 het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur. Naast dichter was Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin, Explore the North en Het Personage. Werk van Oomen verscheen in De Revisor, DW B, Samplecanon en Kluger Hans. Oomen trad op van Pisa tot Ter Apel, van Viseu tot Vlieland en van de kerk tot het kippenhok. In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire DJ-collectief Team KTW. Joost Oomen wordt gerepresenteerd door het agentschap van Literair Productiehuis Wintertuin/De Nieuwe Oost. Ook werkt hij aan een roman en een dichtbundel bij Uitgeverij Querido.

WITLOF
Dit duo van drummer Wytse Dijkstra en elektronische muzikant Pim Holthof zorgen voor een pulserende groove waarop de woordkunstenaars weg kunnen ‘blabberen’.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina