Poëtische spraakwaterval op hypnotiserende klanken

Aanschouw hoe vijf woordkunstenaars zich in trance laten brengen en uitbarsten in een poëtische spraakwaterval. Drijvend op hypnotiserende klanken en onder de kundige begeleiding van de Poezieboys, brengen muzikant/schrijver Aafke Romeijn, dichter Daniël Vis, rapper Roelie Vuitton, actrice Ali Zijlstra, muzikant/schrijver Peter Sijbenga en muzikant Wytse Dijkstra (WITLOF) zowel jou als zichzelf in extase. Deze experimentele improvisatievoorstelling onderzoekt de ware essentie van het woord. Blabbermouth is een productie van Explore the North.

Over de schrijvers
Ali Zijlstra
Ali (1991) studeerde in 2014 af aan de ArtEZ Toneelschool te Arnhem. Sindsdien speelde ze in verschillende film- en theaterproducties. Zo speelde ze onder andere in de speelfilm Schneider vs. Bax van Alex van Warmerdam en de televisiefilm Wildflowers van Alieke van Saarloos. Ook was ze te zien in de bekroonde speelfilm Bankier van het Verzet. Ali vertolkte op toneel de rol van Nina in De meeuw in regie van Tatiana Pratley en maakte eerder samen met haar collectief Stormvogels Het Slot en De meester en Margarita. Bij het NNT speelde ze eerder in de Oerol productie Penthesilea van Julie van den Berghe. Nu werkt ze met Stormvogels bij het NNT aan The Utopia Experience-DEMO.  (foto: Laurien Riha)

Poezieboys
In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En ze richtten de Poezieboys op. Zij maakten voorstellingen over onder andere Allen GINSBERG, Joseph BRODSKI en Simon VINKENOOG die te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters, organiseerden poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten dit seizoen de Poezieclub op. 

Aafke Romeijn

Dikke beats, messch​erpe teksten en analoge synthesizers: Aafke Romeijn (1986) is de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches, en je komt al een heel eind in de richting. Misschien ken je haar van Alles Went, het hipsterliedje dat ze met Sef maakte, misschien heb je haar voorbij zien rennen op twitter: Aafke is nooit bang om het achterste van haar tong te laten zien. In april 2018 komt haar debuutroman Concept M uit bij De Arbeiderspers. Haar kat heet Henk 

 

Daniël Vis
Daniël Vis (1988) schrijft en treedt op. Hij woont in Utrecht, waar hij filosofie studeerde. 

Sinds 2009 is hij frequent te vinden op podia in binnen- en buitenland. In 2014 won Vis het NK Poetry Slam.

Hij publiceerde in o.m. Tirade, Het Liegend Konijn, Strak, Elle, Kluger Hans en Das Magazin. Gedichten van hem werden vertaald in het Frans, Pools en Portugees. Hij debuteerde in 2014 met de bundel crowdsurfen op laag water. Zijn tweede bundel, insect redux, verscheen in februari 2018.

Roelie Vuitton

Al twaalf jaar maakt Roelie Vuitton muziek. Eerst met de Groningse hiphopformatie Blocnotes, later in samenwerkingen met Kraantje Pappie en Lucky Fonz III. In 2016 zag na tien jaar zijn eerste volledige soloalbum het licht, genaamd ‘Elke Dag Apekooi’. Na jarenlang vooral positieve liedjes te hebben geschreven, raakte dit album een serieuze, diepere kant.

Naast muzikant is Roelie ook ontwerper, gastdocent/spreker en kunstenaar en brengt hij in opdracht en eigen beheer werk uit op dat vlak.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina