Menu van Explore the North openen

Foto: Niels Knelis

Een andere blik op inheemse planten en insecten

Stel je voor dat de natuur uit geluid bestond, hoe zou het dan klinken? Geen chaotische kakofonie, maar een weelderige symfonie. Ieder onderdeel van de natuur is namelijk tot in het kleinste detail op elkaar ingespeeld. Juist deze samenklank van alle verschillende flora en fauna maakt de Nederlandse natuur zo mooi.

In Biodiversiteit in augmented reality stap je in de wereld van inheemse planten en insecten en beleef de natuur op een geheel nieuwe manier. Met behulp van een tablet en koptelefoon ontdek je de geluiden en verhalen van de Nederlandse biodiversiteit.

Chantalla Pleiter wordt ondersteund vanuit Noordelijk talentontwikkelingsprogramma Station Noord.

Over de maker
Chantalla Pleiter is kunstenaar, theatermaker, performer uit Groningen. Afgestudeerd aan kunst Academie Minerva; richting audio-visuele media en scenografie. Daarnaast heeft ze voor een periode theaterwetenschap gevolgd aan de Universiteit in Groningen.

Als creatief ondernemer/kunstenaar werkt Pleiter autonoom, in opdracht en is ze onderdeel van het artistieke en coördinerend team van CREW; een Brussels technologisch theatergezelschap gespecialiseerd in artistieke en technologische immersie (o.a virtual reality).

VR 14:00 – 17:00 | ZA & ZO 13:00 – 17:00 | Hofplein

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina