Tender (then punch me) is een kunstproject van de Nederlandse componist Bart Bruinsma en de IJslandse Ragnheiður Erla Björnsdóttir. Samen spelen ze met het samensmelten van geluid, visuele kunst en poëzie tot muzikale composities. Deze composities worden over de komende jaren in verschillende vormen tot uiting gebracht als één groot project: audio installaties, live-performances met visuals en een album. Tijdens hun performance op Explore the North onderzoeken de componisten wat deze tijden van ongekende (non-)verandering met de mens doet. Of specifieker wat het met henzelf doet. Muziek en geabstraheerde poëzie worden gebruikt om deze onduidbare emoties ‘onder woorden’ te brengen. Juist omdat zulke gevoelens moeilijk in woorden te vatten zijn.

Over de makers
Bart Bruinsma woont in Groningen & Reykjavik en is componist en muziekproducent. Zijn werk is organische, veelal elektronische muziek. Hij experimenteert graag met gevoelens van ongemak, onvoorspelbaarheid en contrasterende geluid.

Ragnheiður Erla Björnsdóttir is een IJslandse componist en dichter die woont in Wenen. In haar composities experimenteert ze met klanken in taal, door gebruik te maken van experimentele zangtechnieken en fonetische poëzie.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina