Interactieve postpunkband met een avantgarde sound

Automatic is een postpunk trio bestaande uit Lola Dompè (drums en zang), Izzy Glaudini (synth en zang) en Halle Saxon Gaines (bas en zang). De in Los Angeles gevestigde band werd opgericht in 2017 en kreeg al snel veel buzz met hun debuut-EP. Hun gitaarloze, minimale geluid speelt met avant-garde synth-experimenten, geïnspireerd door bands als Suicide, Kleenex, Neu en misschien ook wel door Bauhaus (Dompè is de dochter van een van de oprichters van dit legendarische gezelschap). De band laat zich daarnaast graag inspireren door het genre film en dat hoor je terug in de dubbelzinnige teksten en mysterieuze sferen van hun album Signal. Hun shows zijn interactief, visueel geladen en altijd overspoeld met een enthousiast publiek.

Over automatic
Izzy Glaudini (synths, vocals) studeerde film aan de universiteit. Ze begon als gitarist en zangeres, maar ruilde haar gitaar in voor een synth.

Lola Dompé (drums, vocals) werd geboren in een punkgezin (haar vader is Kevin Haskins van Bauhaus) en startte in haar eerste art-rockband Blackback toen ze net 13 was.

Halle Saxon (bas, vocals) deed haar liefde voor film op in de cultvideotheek waar ze werkte. Ze plugt haar fretloze bas graag in een gitaarversterker.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina