Louis Janssens - Desire

Festivalweekend Kaartjes festivalweekend

Als we even helemaal eerlijk zijn 

Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? In een verstilde voorstelling nemen vier eenzame zielen – ontdaan van alle poespas – ons mee in hun persoonlijke gedachten, angsten en verlangens. Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen. In Desire doen ze dat wel, om zo te ontdekken dat ze eigenlijk nogal op elkaar lijken. En op ons, waarschijnlijk – als we even helemaal eerlijk zijn, dan. 

Na de solovoorstelling Serenade (geselecteerd voor #nieuwjong van Het TheaterFestival 2021) en het duet Analoog met Willem de Wolf/De HOE (selectie Het TheaterFestival en Nederlands Theater Festival 2023), heeft Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers de voorstelling Desire gemaakt. Een voorstelling die – minimalistisch, speels en persoonlijk – het diep menselijke verlangen naar verbinding voelbaar maakt.Desire werd als een van de beste Vlaamse voorstellingen van het jaar geselecteerd voor Het Theaterfestival. 

“Behalve hun lichaam tonen ze ook hun ziel, wat hen beweegt, wat hun verlangen en teleurstellingen zijn. Desire levert prachtige zinnen op, betekenisvolle stiltes en liefdevolle aanrakingen.”
– De Volkskrant ****