Typewriterscafé

Podium Explore
Podium Explore
Gratis entree

Join the analogue side (we have fancy papier)

Dreig jij te debuteren met je memoires wegens gebrek aan focus? Schuif op vrijdag 25 oktober 2024 aan bij het Typewriterscafé! Ongestoord tikken op de mooiste, raarste en vernuftigste typmachines van weleer. Wij verzorgen alle benodigdheden. Denk aan lekker dik papier, Pritt-correctielint en peptalks. En natuurlijk arbeidsvitaminen, want zoals op alle vrijdagen is er weer een heerlijke lunch van onze topchef Alusein verkrijgbaar.

De typmachines van het Typewriterscafé zijn gecureerd en opgepoetst door schrijver en wandelende encyclopedie Preston Losack. Er zitten echte pareltjes tussen. Denk aan een zeldzame Alpina 24 uit 1963 of een Olivetti Studio met een HCESAR-toetsenbord. Fun fact: Preston heeft alle machines een naam gegeven (van The Boss tot Clara nr. 79) en ze voorzien van een begeleidend tekstje over hun herkomst.

Kom langs en maak eindelijk vaart met je korte verhaal / dat lastige hoofdstuk van je debuutroman / dat ellendige essay / die lange brief aan je oma. Op een typmachine kun je niet ieder woord 10.000 keer wijzigen. Die Pritt-correctielinten zijn eindig – en soms is dat precies wat je als schrijver nodig hebt. Doei interne criticus, hallo gerikketik!

Typewriterscafé
Vrijdag 25 oktober 2024
Tijd: 12.00 – 18.00 uur (vrije inloop)
Gratis entree

Performances en open mic
’s Avonds dragen leden van De Schrijfclub als extraatje voor uit eigen werk. Geen grote show, maar een intieme setting waarin schrijvers hun nieuwste creaties kunnen delen. Heb je zelf iets wat je wilt voordragen? Bijvoorbeeld iets wat je overdag hebt gemaakt op die handige computers die direct printen, ook wel bekend als typmachines? Grijp de open mic!

Performances: 20.00 – 22.00 uur
Gratis entree