KURT - Mount Lucy

Podium Explore
Podium Explore
Kaartjes

“Can you make sure, that all the people who love me are sitting in the front?” 


Mount Lucy maakt in 2024 samen met drummer Alusein Rosier, bassist Timo Merkies en in een eindregie van Lotte Bos (YoungGangsters) de festivalvoorstelling KURT: een voorstelling over perceptie, daderschap en duisternis.

Precies dertig jaar na de hoogtijdagen van Nirvana en de tragische zelfdoding van Kurt Cobain, brengt theatermaker en muzikant Jip van den Dool een ode aan dit icoon. De grens tussen Jip en Kurt begint echter steeds meer te vervagen, en langzaam wordt duidelijk dat Jip Kurt probeert te doorgronden om een ingrijpende persoonlijke gebeurtenis te kunnen verwerken.

KURT is een vlammende grunge-rock studiosessie, die uitmondt in een duistere realiteit. Een mix tussen theater en een rockconcert, waarbij het publiek met koptelefoons op tussen de muzikanten in zit, als ware het een live studio sessie. Een muzikale en explosieve voorstelling met daders, slachtoffers en heel, heel veel gitaargeweld. En heel misschien wel een glimp van the man himself.

KURT – Mount Lucy
Vrijdag 18 oktober 2024
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Prijs: Pay what you can

Credits
Concept & Tekst – Marieke Giebels & Jip van den Dool
Spel – Jip van den Dool, Alusein Rosier, Timo Merkies & Marieke Giebels
Compositie – Jip van den Dool
Productie – Fleur van der Lugt & Lois Louwe Kooijmans
Licht en Geluid – Timo Merkies
Eindregie – Lotte Bos
Kostuums – Josefine Smid
Foto’s – Anna Perger

Lunch en diner in ons café
Ons café is van 12:00 tot 00:00 uur geopend voor lunch, diner en een drankje. Kom je voorafgaand aan het programma genieten van ons heerlijke drie gangen menu? We bieden een wekelijks wisselend vegetarisch menu voor slechts €20! Reserveren kan via horeca@explore-the-north.nl.