Popronde 2024

Podium Explore
Podium Explore
Gratis

Op vrijdag 27 september strijkt Popronde weer neer in het centrum van Leeuwarden. Tijdens dit eendaagse festival zie je allerlei opkomende muziekacts op verschillende plekken in de binnenstad. Zo ook Podium Explore! Door de hele stad geniet je van de nieuwste muzikale talenten: van hyperpop tot hiphop, van singer-songwriter tot dance en van blues tot rock, alles is mogelijk. In Podium Explore zie je drie nieuwe acts die hun unieke kunst komen laten zien. Zet de 27e alvast in je agenda en nodig je vrienden uit voor een muzikale ontdekkingstocht. En de entree is helemaal gratis!

Timetable
20:00 – 20:45 Frerick den Haan

21:15 – 22:00 Hessel Moeselaar 

22:30 – 23:15 Elsa Brigitta Bekman

Frerick den Haan is pianist en componist van neo-klassieke muziek. Met zijn stilistische composities creëert hij een eigen wereld waarin hij kan ontsnappen uit de dagelijkse hectiek van de dag; waar chaos verandert in orde en rust. Invloeden uit het impressionisme, film- en indiemuziek smelten samen waarbij hij de melancholie van de piano benadrukt.

Met Mengelmoes presenteert Hessel Moeselaar een elektro akoestische set, waarbij de altviool gecombineerd wordt met modulaire synthesizers en live elektronica. Met zijn elektronische ‘eenmansorkest’ ontstaat er een caleidoscoop aan melancholische en kleurrijke soundscapes.

Elsa Birgitta Bekman is een Nederlandse zangeres, componist, multi-instrumentalist en videoclip regisseur met Franse en Zweedse roots. Haar muziek klinkt als een synthese van nostalgie, escapisme, romantiek en melancholie en wordt versterkt door filmische videoclips waarin storytelling centraal staat.

Dineren in ons café
Kom je voorafgaand aan het programma genieten van ons heerlijke drie gangen menu? We bieden een wekelijks wisselend (vega) menu voor slechts €20! Reserveren kan via horeca@explore-the-north.nl.