Glitch x VHDG: workshopmiddag, diner en queer-feest

Podium Explore
Podium Explore


Van 28 juni t/m 26 juli presenteert VHDG hun tentoonstelling en publieksprogramma Gemeentegoed in Podium Explore. Op vrijdag 12 juli gaan ze de samenwerking aan met GLITCH! Een collectief met DIY-mentaliteit dat onder andere clubnachten organiseert voor de queer community van Friesland.

GLITCH staat voor- en laat zich inspireren door (gender)expressie in de nachtcultuur. Ze nodigen je uit om deel te nemen aan workshops om te ontdekken wat genderexpressie voor jou als individu is.

Korretje Zout bevraagt samen met jou gendernormen door middel van het upcyclen van stropdassen nieuwe vormen te creeren (meer info over deze workshop hieronder). Nikos zal een workshop geven in W✨acking. Waacking (of Whacking) is een dans die in underground cultuur van de jaren zeventig veelal werd uitgevoerd en uitgevonden door queer mensen van kleur. In deze workshop leer je de geschiedenis & basis van w*acking en krijg je de kans om te experimenteren en de dansvloer met elkaar te delen. Voor beide workshops kun je je gratis aanmelden via de links hieronder.

Daarnaast is er een vrij-mi-bo vanaf 16:00 uur, een diner vanaf 18:00 uur én openen we de dansvloer om 20u voor een klassieke GLITCH-avond.

Het programma
16:30 – 18:00 – Afternoon drinks
17:30 – 20:30 Workshop My Tie Fine* (meld je hieronder aan)
18:00 – 20:00 Dinner Podium Explore
19:00 – ??:?? Suf&Duf Mini Disco
19:00 – 20:30 Workshop Wacking ** (meld je hieronder aan)
20:00 – 00:00 GLITCH

GLITCH line-up

  • 20.00 – 20.30 Nachtvlinder
  • 20.30 – 21.00 BARTONDISPLAY
  • 21.00 – 21.30 Vieze Molly
  • 21.30 – 00.00 Zsazsa DJ SET

Workshops

*Workshop – My Tie Fine – Korreltje Zout  – 17:30 – 20:30
Een stropdas wordt vaak gezien als een formeel accessoire, vooral gedragen door mannelijke presentatoren. MAAR, bij Korreltje Zout negeren ze deze overtuiging. Ze zijn het erover eens dat iedereen een stropdas kan dragen. Om je heupen als riem, om je nek als sjaal of gebruik hem als handvat voor je tas. De mogelijkheden zijn eindeloos en alles is toegestaan.

Tijdens de workshop kies je een stropdas uit en personaliseer je hem helemaal naar jouw smaak. Met piercings, kralen, knopen, bedels en nog veel meer kunt u uw eigen stropdas volledig personaliseren.

Meld je aan via deze link: https://forms.gle/LFTm1yeiwhm1h3XUA

**Waacking Workshop- Nikos 
Waacking (of Whacking) is een dans die in de underground clubs van de jaren ’70 werd geboren door queer mannen van kleur. Het is een viering van alle kleuren van de regenboog en het vertellen van een verhaal door middel van optredens. In deze workshop leer je de geschiedenis & basis van w*acting en krijg je de kans om te experimenteren en het woord met elkaar te delen.

Kom en vier jouw uniciteit!
Meld je aan via deze link: https://forms.gle/wedDhDpRCGE68CwC9

Let op! Vol is vol!