Menu van Explore the North openen

Foto: Marc de Fotograaf

We hebben jongeren van de Jonge Schrijvers-opleiding – van Explore the North en Meeuw jonge theatermakers – gevraagd nieuw werk te ontwikkelen in het kader van ons literair- wetenschapsprogramma De taal van bomen. Met het Arcadia-project Bosk én de verhalen van de wetenschappers die we uitnodigen voor ons wetenschapsprogramma als basis ontstaan nieuwe verhalen, met een eigenzinnige blik op toekomst & verleden.
Dit werk dragen de schrijvers voor na afloop van de lezing van dendrochronologe Ute Sass-Klaassen. Daarnaast ontwikkelen de Jonge Schrijvers een literaire podcast, die ze samen met Explore the North zullen uitbrengen.
 
Literair- wetenschapsprogramma De taal van bomen
De verhalen en podcast van de Jonge Schrijvers zijn onderdeel van het literair- en wetenschapsprogramma De taal van bomen van Explore the North rondom Bosk van Arcadia.
Naast de Jonge Schrijvers zijn ook dendroklimatoloog Valerie Trouet (27 mei), dendro-archeologe Marta Domínguez-Delmás (9 juni), bomenbioloog Ute Sass-Klaassen (10 juni – in combinatie met de Jonge Schrijvers) en de veel in Friesland werkende houtonderzoeker Paul Borghaerts (17 juni) te gast om te vertellen over hun vakgebied.
 
Deze verhalenserie vindt plaats in De Westerkerk in Leeuwarden. Vooraf is het mogelijk een heerlijk hapje te eten in het sfeervolle café van De Westerkerk. Er is beperkt plek, dus bestel je diner meteen mee met je tickets.
 
 
Literaire podcast Jonge Schrijvers
Meer informatie & luisterlink volgen.
 
Verhalen over Bosk & bomen
Na afloop van de lezing De kracht van bomen en bossen (Ute Sass-Klaassen)
Vr 10 juni | 20.30 uur | De Westerkerk
Tickets (incl. lezing): € 5 | vegetarisch driegangendiner € 30
 

Koop hier je tickets

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina