Poëzieperformance over kraaien en dode en levende dichters.

Voor de vertaling van Ted Hughes’ Crow dompelde dichter Daan Doesborgh zich tien jaar onder in een wereld van zwarte veren, heides en hopeloze veldslagen. Binnen de dichtbundel Ik zeg Emily laat Yentl van Stokkum de geest van Emily Brontë bezit van zich nemen, met als uitkomst stormachtige en bezwerende poëzie.  

In Ik zeg Kraai komen deze dichters bij elkaar in een lyrische, poëtische performance, muzikaal ondersteund door de meest kraaiachtige artiest van de Lage Landen, multitalent Guy Corneille.

Ik zeg Kraai bestaat voor iedereen die houdt van kraaien, poëzie, muziek, woeste landschappen, liefde, zwarte veren, Ted Hughes en Emily Brontë.

Vr 20 mei | 20.30 uur | De Westerkerk
Tickets: € 7,50

Koop hier je tickets


Over de makers

Yentl van Stokkum is toneelschrijver en dichter. Ze studeerde Writing for Performance aan de HKU en werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. Van Stokkum neemt deel aan een ontwikkeltraject bij productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin. Ze droeg voor op diverse podia, waaronder Dichters in de Prinsentuin en Lowlands. Haar teksten werden opgenomen in de bundel NYX: berichten uit de nacht (Uitgeverij Chaos) en ze schreef voor hard//hoofd. Daarnaast is ze docent van Jonge Schijvers, het talentontwikkelingstraject van Explore the North en Meeuw jonge theatermakers. De door haar geschreven voorstelling Chimo zei Lila werd in 2019 genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Ik zeg Emily is haar debuutbundel.

Daan Doesborgh is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) en Vrij Nederland maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Zijn vertaling van Kraai van Ted Hughes werd lovend ontvangen. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.

Componist en muzikant Guy Corneille is geboren en getogen in Utrecht en woont daar zijn hele leven. Op een hiaat na, toen hij antropologie studeerde in Londen. Op zijn twaalfde begon hij met gitaarspelen en hij is onder meer de frontman van band La Corneille. Naast zijn werk in de muziek is hij performer en artistiek leider van het dansensemble De Dansers. 

Credits

Concept en uitvoering: Yentl van Stokkum, Daan Doesborgh & Guy Corneille

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina