Festivalcentrum in de Kanselarij
Explore the North heeft dit jaar voor de tweede maal een oergezellig, deels vrij toegankelijk festivalcentrum in de monumentale Kanselarij op de Turfmarkt. Een open en warme plek zonder drempels waar een ieder welkom is tijdens het hele festival en de start daarvan. Hier kun je tickets kopen en je polsbandje ophalen, maar het is ook een ontmoetingsplek waar je heerlijk kunt eten en drinken en genieten van de noordelijke gastvrijheid. Ook de expedities starten bij het festivalcentrum.

Skippersmiel op Explore the North
Een festival maakt hongerig! Op Explore the North staan gerechten op het menu die zijn gebaseerd op traditionele Friese recepten, die al eeuwenlang van mond-tot-mond worden doorgegeven. Wat dacht je van een heus skippersmiel: kalfstong met bonen, kool en spekjes, wilde jachtschotel met gans of Fryske kaasfondue? In de sfeervolle tuin van de Kanselarij proef je verschillende gerechtjes voor een klein prijsje. De beste chefs van Leeuwarden, Slow-Foodchef Willem Schaafsma van Restaurant Eindeloos en meester-kok Albert Kooy, chef van restaurant Wannee koken voor je met liefde en passie. Eet smakelijk!

Koffielokaal
Het eigen koffiemerk van het festival Welcome to The Village in samenwerking met Dutchbeans (koffieleverancier uit Leeuwarden). Een blend van bonen uit Tanzania, Brazilië, Colombia en Indonesië. Direct ingekocht bij de boeren, dus geen tussenpersoon en daarmee een eerlijke prijs.

Broodje Bewust
Nieuwste broodjeszaak van Leeuwarden. Ze werken voornamelijk met biologische streekproducten van lokale leveranciers. Crowdfundings-project van jonge ondernemers Fabian en Tjitske.

Just Bake My Cake
Cupcakes, Muffins, Brownies. Allemaal huisgemaakt. Geen geraffineerde suikers, geen E-nummers, geen kleurstoffen. Wel heel lekker! Ook hartige taart, gemaakt met groente uit Asum, de stadstuin van Gosse Haarsma.

Dit is een gearchiveerde act.

Ga naar de homepagina